Esküvőszezon

Hogy folytassak egy korábban megkezdett témát, lesz még esküvő az idén, és most felkértek rá tolmácsnak. Még az életben nem tolmácsoltam, remélem, kapok előre valami szöveget. Nem szeretném tönkretenni a barátnőm Nagy Napját (ha magamból hülyét csinálok, az a kisebb gond).

Kinéz nekem egy-két keresztanyaság is középtávon. Tulajdonképpen minek is nekem saját élet, ha a másoké ilyen szépen zajlik körülöttem?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Esküvőszezon

 1. perenne says:

  Mert nekik is kell egy kis tanúskodás, keresztanyaság… ilyesmi :-))

 2. Ki kit nem ért meg, hogy kell tolmács? Remélem nem a fiatalok egymást!

 3. hosszu says:

  A fiatalok egymást még csak-csak, de az anyakönyvvezető magyarul fog beszélni, és ilyen esetekben kötelező a tolmács, hogy a leendő férj teljes mértékben tisztában legyen azzal, mire vágja rá az igent.

 4. Már el is képzellek, ugyanolyan nemzetiszinű szalaggal ellátva mint az anyakönyvvezető, lelkesen tolmácsolva szavait. Tényleg! Ez nem is olyan rossz mesterség! Nem a tolmácsra gondoltam :))

 5. ez izgi lesz 🙂 milyen nyelvre tolmácsolsz és mennyire vagy jóba a vőlegénnyel?

 6. hosszu says:

  A vőlegényt imádom 🙂 (persze csak plátóian) Gondolom, magyarról angolra kell majd, a srác amúgy finn, de nem kötelező anyanyelvre fordítani, fő hogy megértse. (A finn nyelvtudásom elég korlátozott – tudok cigit és sört venni, el tudom mondani, hogy jég nélkül kérem az italomat (ez volt az első kifejezés, amit megtanultam :)), tudok kedveseket kívánni, és folyékonyan szitkozódom.)

 7. Nos ez is nagy szó, mert rokonaink nyelvéből nagyon kevés ami eddig rámragadt, egy kezemen is meg tudnám számolni, de úgy hiszem képtelen lennék megtanulni a nyelvet. Amúgy cuki kis fiúcskák a sizőik!!!!!!Nyammmm!

 8. oh, hát akkor nem kell aggódni. egyébként tapasztalatból mondom, hogy az ifjú pár egyáltalán nem hallja, hogy az anyakönyvvezető mit mond, szóval ne aggódj 🙂 és mosolyogj, az sosem árt 🙂 de addig még úgyis találkozunk pár sör fölött (remélem).

 9. hosszu says:

  A mosolygás jó tanács, hivatalos minőségben időnként megfeledkezem erről 🙂 Az esküvők májusban lesznek, úgyhogy esélyes, hogy addig még sörözünk (és vasalt szendvicset is eszünk, ugye?) :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s