A Gyereknek ajánlva

Folytatjuk “gagyi videók” sorozatunkat. A zenekarra Csipkepitty hívta fel a figyelmem, de ez a képi világ még őt is sokkolta.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

14 Responses to A Gyereknek ajánlva

 1. Egész jó! Habár nem sokat értek a metálhoz.
  A Gyerek gondolom fogja élvezni :-)))

 2. Laura says:

  A metálmesét átküldöd? 🙂

 3. hosszu says:

  [csipikenyuszi](#10945946): Nem tudom, szerintem hátborzongató 🙂

 4. yosha says:

  Na, jön a kioktatás.

  Utánaolvastál kik ezek? A lemezeik konkrétan fantasy sztorik, amik összekapcsolodnak, és nem is akárhogy. Erősen Gyűrűk ura inspirált (na jo, mi nem az a fantasy műfajban…), az északi harcosról szól, aki eljön a megnevezett Middlelands-re, és harcol az ott uralkodó lordok ellen. Megszerezve a csodafegyvert, az Emerald swordöt ez egész jol megy neki, de azért vannak veszteségek, mint az utolsó sárkány, aztán a főgonosz Akron szétbombázza a király flottáját meg az istenek városának két őrpontját, aztán megszerezve az emerald swordöt egy rakat élőholtat verbuvál. Ezalatt a halálra kinzott északi harcos szövetséget köt egy Dargor nevű lorddal, akiről kiderül hogy ő a próféciai nagy harcos, és együtt leküldik Akron seregét. Itt a főhős amugy már lábaitól és fél kezétől csonkított, vak és nyelvkivágott állapotban sikerül megszerezze a gyűzelmet és vissza a kardot ahogy magával rántja Akront a mélybe.
  Persze amíg ezek a sztorik kibomlanak addig négy-öt lemez is kiadásra kerül.
  Az, hogy nem tudnak egy normális klipre összeszedni, az azért van, mert inkább nagyzenekarra költik a pénzt, nem pedig szaros képi világra, ami ebben a műfajban nem számit, mikor a szinpadot meg szinte felrobbantod egy 40 emberes showval meg doni kozákokkal.
  Az elős lemezt, a Legendary Talest többször is hallgattuk együtt, még akkor mikor Exszel laktál és én takaritottam lennt a jeget a ház körül, ha beugrik 🙂
  Nem is olyan régen két lemezen meg akarták csinálni a Gyűrűk Urát, sajna ez nem sikerült nekik, nem kapták meg az engedélyeket (ide tartozik hogy a Cross Borns nevü magyar csapat szart az engedélyekre, megcsinálta és baj is lett belőle), DE kedves Saruman, azaz Christopher Lee felfigyelt rájuk, és nem csak hogy narrálta a lemezeiket, hanem együtt is énekelt velük a Magic of the Wizards Dream-ben, ráadásul vagy hét nyelven feltolták a dalt.
  A banda el volt tünve pár évig, mert perben voltak a kiadóval és a Manowar nevü csapattal is, de idén már kijött a vadonatuj lemez, ami sajna nekem már sok, de mindig is szivesen gondolok vissza rájuk, mint kamaszkorom egyik útmutató zenekarára. Kb. ők mutatták meg nekem hogy mit lehet kezdeni még a metallal, ami tulmutat a maidenen meg limp bizkiten. Persze aztán jött az In Flames, de az már egy másik sztori.

  Akkor pár oktató dolog:
  Egy jó video, Rain of a Thousand Flames:

  És az ominózus Magic of the Wizard’s Dream, Christopher Lee-vel.

  Ez utóbbit imádni fogod, igy kell zenét irni 🙂

 5. yosha says:

  Külön videozok mert valamiért moderálta a kommentet ez a szar, azt meg tudom hogy ugyse kapja meg a blogvezető, mert szar az egész rendszer, mint az átkos.

  Akkor pár oktató dolog:
  Egy jó video, Rain of a Thousand Flames:

  És az ominózus Magic of the Wizard’s Dream, Christopher Lee-vel.

  Ez utóbbit imádni fogod, igy kell zenét irni 🙂

 6. yosha says:

  Külön megirom mire tessék rákeresni a juhtúbon, mert valamiért moderálta a kommentet ez a szar, azt meg tudom hogy ugyse kapja meg a blogvezető, mert szar az egész rendszer, mint az átkos.

  Akkor pár oktató dolog:
  Egy jó video, Rain of a Thousand Flames

  És az ominózus Magic of the Wizard’s Dream, Christopher Lee-vel.

  Ez utóbbit imádni fogod, igy kell zenét irni 🙂

 7. Húúúú, de profi magyarázat!!!
  Köszi, én is meg fogom nézni. :-)))

 8. hosszu says:

  [yosha](#10949043): Nyugi, mert most már azonnal látszik a moderálandó komment, és egy kattintással ki lehet engedni 🙂

 9. hosszu says:

  [yosha](#10949041): Köszi az infót, meg a linkeket is, megnézem feltétlenül 🙂 Middlelands, ne már 🙂
  Az meg oké, hogy színpadi látványra költenek, de akkor lehet koncertvideót csinálni doni kozákokkal meg páncélcsizmás nőkkel, vagy szuggesztíven énekelni a kamerába, vagy mittudomén, nem kell ezzel erőlködni, ha úgyse számít. Attól, amit a jútúbon úgy emlegettek, hogy “shocking special effects”, majdnem leestem a székről.
  Még valami, szivi, légyszi, ne írj neveket (igaziakat) a kommentbe, annak nem annyira örülök. 😦

 10. yosha says:

  Milyen igazi neveket? Ez a blogozgatás most egy fiktiv világ vagy mi?
  Nomeg én már nem tudom ezt követni hogy ki kicsoda meg milyen helyet foglal el a társadalmi ranglétrán.
  Bocs, legközelebb majd valamiket kitalálok, esetleg Pimpinkin vagy Majoranna. Ha nem lenne foglalt a név, őrá totál illene a hosszú. Heh:)

  Nos, koncertvideojuk meg egy egész nagy rakat van, de csináltak ilyet is. Még régen 2002 körüli ez, ráadásul olaszok, ráadásul metál, tehát az akkori technika ezt tudta. Tényleg szörnyü, sajnos. Ilyen ronda de finom. Általában nem a zenekar talál ki ilyeneket hanem a menedzsment, és akkoriban minden komolyan zenélő banda fuldoklott a limpbizkites félék népszerűsége miatt, akiknek a menedzsment rohadtprofi klipeket szponzorizált. Sajnos a rock és metal tradicionálisabb rétege nem nagyon tudta ezzel felvenni a versenyt.
  Ebben az esetben a zenére kell figyelni nem a kameramunkára, ez nem Shakira aki mellett lócsorda szaladgál zenekar híján.

 11. hosszu says:

  [yosha](#10949636): A Pimpinkin jó lesz 🙂
  Amúgy meg oké, értem én, de ígérd meg, hogy ti SOHA nem csináltok ilyen videót! 🙂

 12. hosszu says:

  [yosha](#10949636): Hö, ez a lábaitól és fél kezétől csonkított, vak és nyelvkivágott főhős egyre jobban tetszik nekem, tiszta Fekete Lovag 🙂

 13. hosszu says:

  [yosha](#10949636): A zenei ízlésemet kiválóan ismered :), de mióta nézetsz te velem vértől fröcsögő videókat? :S

 14. yosha says:

  [hosszu](#10950476): Nyohenya! A véres részek azok csak a lemez szövegkönyvében vannak, ott vannak a mesélős részek, hogy épp mi történik. Nomeg a szövegben az adott szereplő azért meg-megnyilvánul.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Emerald_Sword_Saga

  Zenében kényelmesebb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s