A párválasztás nehézségeiről

Kutyi éppen megtapasztalja, mennyire nem egyszerű megfelelő társat találni. Akár az emberek egy része, ő is ott rontja el, hogy másra vágyik, mint ami működhetne. A nagytestű kutyák jönnek be neki, ezért eleve kudarcra van ítélve, merthogy, khm, nem éri fel őket. Ráadásul kutyi szemében a külcsín a nemi hovatartozásnál is fontosabb, ezért a nagytestű fiúkutyáknál is próbálkozik, persze még kevesebb sikerrel. A mai történet szerint például faképnél hagyta Csipikenyuszit, hogy egy sármos labradorfiút üldözzön a szerelmével, aki ezt egyáltalán nem értékelte.

Annál nagyobb sikere van viszont az emberfaj nőnemű egyedeinél. A minap felmentünk a dombra, hogy sörözzünk egyet a naplementében. Kutyi többnyire az asztal alatt ült gyanakodva, és rángatta a pórázát (először járt kocsmában). Egyszercsak odarohant egy francia nő, leguggolt mellé az asztal alá, megszorongatta, megpuszilgatta az orrát, és hosszan gügyögött neki (amiből én csak annyit értettem, hogy petit bijou). Kutyit először meghökkentette ez a temperamentum, de aztán megadóan tűrte, hogy imádják (ebben van gyakorlata), és később, amikor a lány visszajött elköszönni, ábrándosan nézett és vakkantgatott utána, amíg el nem tűnt a szeme elől. Az amúgy teljesen szokványos, hogy vadidegen nők rávetik magukat és babusgatják, de ez volt eddig a legszebb és legbátrabb.

Nőkön és kutyákon kívül a növényvilággal is ismerkedik, például tüskebokrokkal (az nem volt vicces) és egyéb útszéli gazokkal, ezért aztán az említett kocsmában úgy nézett ki, mint egy elvarázsolt indián törzsfőnök, mivel három fülébe ragadt muhar emelte a természetes báját. Nekünk nem engedte, hogy hozzányúljunk, a problémát (és még néhány hasonlót) Sárgafej oldta meg másnap egy olló segítségével, így most van egy továbbra is nagyon cuki, de félig kopasz kiskutyánk.

Mint a fentiekből is látszik, már nagyszerűen van, bár diétáznia kell. A nagy dombrasétálós kocsmázás előtt Mamikánk és Csipikenyuszi aggódtak, hogy hogyan fogja bírni a távot szegény legyengült kiskutya. Én meg végigröhögtem az utat hazafelé (Csipikenyuszi sötét fenyegetéseitől kísérve), mert szegény legyengült kiskutya olyan tempót diktált bokortól bokorig, hogy azóta sem múlt el az izomlázam (és akkor a békáról még nem is meséltem).

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to A párválasztás nehézségeiről

 1. hosszu says:

  1. vaszilisza Válasz erre
  2011. 08. 31. 21:23
  Az irodában hagytam a műkönnyet, de most bepótoltam, sírok ;-D
  A békáról mikor mesélsz?

  2. hosszu Válasz erre
  2011. 08. 31. 21:32
  @vaszilisza: Ha kihevertem az ijedtséget 🙂 Kábé az volt, hogy a béka menekült, a kutya hörögve tepert utána, én meg azanyádistenittedög! kiáltásokkal lobogtam a póráz másik végén.

  3. perenne Válasz erre
  2011. 08. 31. 21:38
  A békának is udvarolni akart? 🙂

  4. vaszilisza Válasz erre
  2011. 08. 31. 21:41
  Perenne… 😀 😀 😀

  5. hosszu Válasz erre
  2011. 08. 31. 21:45
  @perenne: Ez a lehetőség eszembe se jutott 😀 De valamit nagyon akart, az biztos 🙂

  6. csipikenyuszi Válasz erre
  2011. 08. 31. 21:54
  Hosszu attól rettegett, hogy Kutyi a szeme láttára fogja miszlikbe aprítani a békát. Viszont 1 nappal később sátáni vigyorral az arcán nézte ahogy Kutyi galambokat kerget és teljesen biztos vagyok benne, hogy mosolyogva nézte volna végig egy galamb felkoncolását. 😀
  (Egyébként senki ne ijedjen meg, Kutyi egyáltalán nem vérszomjas, csak kíváncsi, madárfiókát, sáskát és egyébb állatokat is vizsgált már közvetlen közelről, anélkül, hogy kárt tegyen bennük)

  7. hosszu Válasz erre
  2011. 08. 31. 22:02
  @csipikenyuszi: Hát mondd ezt a békának, mi van, ha szörnyethal ijedtében? 🙂

  8. csipikenyuszi Válasz erre
  2011. 08. 31. 22:10
  Hamarabb ijed meg Kutyi, ha rábrekeg. :-DDD

  9. hosszu Válasz erre
  2011. 08. 31. 22:33
  @csipikenyuszi: Az is igaz 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s