Fear is the Mindkiller

Elképesztő mennyiségű nyunnyogással sikerült legyűrnöm három határidőt. Ezek közül az egyik, ugye, már régen lejárt, sőt a megajánlott haladék is. A másikat trükkösen megpróbáltam kicselezni (amúgy lejárt már az is), de nem hagyták (milyen szerencse, hogy ennyi ember van, akinek fontosabbak az eredményeim, mint nekem). A harmadik épp közben járt le, gondoltam, akkor már oly mindegy, ide nekem azt is. A negyedik szerencsére időközben megsemmisítette önmagát.

Kétségbeesésemben még Csipkepittyet is felhívtam mint a Józan Ész Szavát, ráadásul elég alkalmatlan időpontban, de azért nem küldött el a fenébe, hanem kötelességtudóan kiosztott nekem néhány virtuális rugdosást és jótanácsot. A dolog pedagógiai értékéből csak egy picit vont le a hitetlenkedés a hangjában, mert hát ezeket magamtól is tudnom kéne (tudom is, különben, ha valaki másról lenne szó, aki nem én vagyok, bizonyára kiválóan el is tudnám magyarázni). Meg is ragadom az alkalmat, hogy előre elnézést kérjek mindazoktól, akiket hasonló lelki nyüszögésekkel zaklatok az elkövetkező hetekben, higgyétek el, én unom a legjobban a hisztit, már abbahagytam volna, ha tudnám, hogyan kell.

A nyunnyogásnak annyi gyakorlati haszna azért lett, hogy legalább főztem, mostam, befizettem a számláimat, átnéztem a költségvetésemet, listákat írtam a további határidőkről, és még az adóbevallásomat is beküldtem hirtelenjében, mert a nemszeretem feladat fogalma mindennél inkább relatív. Kár, hogy nem tudok magamnak valami annyira borzasztót kitalálni, amitől ijedtemben inkább elvégzem a dolgomat. Mert dolgozni, azt nem dolgoztam.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Fear is the Mindkiller

 1. csipkepitty says:

  Az mondjuk mindig meglepetéssel tölt el, mikor éppen nekem jut a Józan Ész Szavának szerepe, de állok rendelkezésedre a továbbiakban is. 🙂

 2. hosszu says:

  [csipkepitty](#11975634): Hálásan köszönöm! Te amúgy most ébredtél, vagy mi? 🙂

 3. hosszu says:

  [csipkepitty](#11975634): Különben van tipped, hogy ki más lehetne a Józan Ész Szava? 🙂

 4. csipkepitty says:

  [hosszu](#11975642): Nem tudom, de ha csak én vagyok erre a szerepre az egyetlen jelentkező, akkor jaj neked, világ…

 5. stali says:

  :)))
  Volt egy ifjú kolleganőm, aki egészen meglepett, amikor otthagytam a céget. Mert azt találta mondani, sokat tanult tőlem. A kérdőjel-képemet látva hozott példát is: a nemszeretem-munkát mielőbb elvégezni, hogy utána elégedett mosollyal csinálhassam a többit.
  Igaz, feladata válogatja, mi az, ami örömmel képes eltölteni. Még akkor is, ha már csak azt kell mondanunk rá: elkészült.

 6. hosszu says:

  [stali](#11976370): Igen, ezt szeretném én is megtanulni 🙂
  Sajnos nem a feladat jellegén múlik, hogy mennyi örömet okoz, mindig épp azt utálom a legjobban, ami a legsürgősebb/legfontosabb lenne (ennek tényleg az az egyetlen haszna, hogy cserébe minden mással viszonylag precízen haladok).

 7. stali says:

  Mintha épp ezt említettem volna. Pont a KELL bírna egyedül az örömszerző/örömtaszító jelleggel???
  Na, akkor én meg azt tanulom Tőled. Az összes többi, addig méltatlanul elhanyagolt teendő elvégzése adjon kellő bátorítást: a MÁSIK is el fog készülni. Időben. Naná. Hiszen megcsinálom. Ha már a többivel végezni tudtam?!? Én vagyok az erősebb!

 8. hosszu says:

  [stali](#11978231): Ó, engem rengeteg dolog boldoggá tud tenni, ha menekülni akarok valami elől. Ma például a vécépucolás és a vízkövetlenítés.
  Köszönöm a bátorítást, majd mondogatom magamnak 🙂

 9. csipkepitty says:

  [hosszu](#11981767): Egyelőre még várakozó állásponton vagyok, de ha a Szükség Szobáját is elkezded pótcselekvés gyanánt szétkapni, akkor csúnya idők jönnek. *a Józan Ész Szava szigorúan néz*

 10. hosszu says:

  [csipkepitty](#11982542): Köszönöm, ez jókor jött, akkor most összekapom magam (és jó röhögéssel indítani a napot).

 11. stali says:

  Istenem, micsoda szerencsém van nekem!
  Kora reggel látlak-hallak Titeket, és ennek megfelelően LÁTOM, amint a Józan Ész Szavának szigorú pillantását nyögi az ő áldozata, Hosszú, aki ettől rögtön összekapja magát.
  És én is igen jót röhögök.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s