A lány

A lány a szobortalapzaton áll, és átöleli a ló nyakát. Pózol. A papucsa elszakadt valahol útközben, és fél lábon ugrálva jutott el idáig, de most nem törődik vele. Boldog. Előrehajol, mosolyog, és csókot dob a fényképezőgépnek.

A lány és te valamikor ugyanazt az életet éltétek. Ha létezett egyáltalán. A mosolya megmaradt a fényképeken, de már nem igazán tudod, ki ő.

Minden sarkon, amin befordulsz, attól félsz, hogy szembejön, babakocsit tolva, és soha többé nem fogod tudni, hogy te ki vagy.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to A lány

 1. perenne says:

  Én voltam és 5 akart lenni az a csillag. Akár hatványozva is.

 2. Ez annyira édes-keserű és részben annyira ismerős, hogy egyszerűen semmit nem tudok mondani. 😦

 3. Karinthy nagyon jó író volt, találkozott is egy fiatalemberrel, de a lányok mások. Főként a lószobor nyakát átölelő, félpapucsos, boldogan mosolygók. Azok nem tűnnek el, csak várnak. Arra, hogy kiengedjék őket. Türelmesen várnak, mert jól tudják, bátorság, nagy-nagy bátorság kell ahhoz, hogy akinél a kulcs van, egy pillanatra elfeledkezzen kötelmekről, szabályokról, szigorú önfegyelemről, csalódásokról, a “már késő, már késő” álságos sziréndalról, és megforgassák azt a kulcsot a zárban. Ám, ha megteszik, a lány boldogan szökken a lószobor nyakát átölelni, félpapucsban, mosolyogva a világra. Jól meglesznek ők ketten. Mint mondtam, nem könnyű. De lehetséges. És nagyon megérné…

 4. hosszu says:

  [perenne](#12799039): Köszönöm 🙂
  [csipikenyuszi](#12799252): Ne aggódj 🙂

 5. hosszu says:

  [Részeg Szamár](#12799925): Kedves Szamár, köszönöm szépen, most nagy szükségem volt ezekre a szavakra. És úgy hiszem, igazad is van 🙂 A többit majd meglátjuk.

 6. csipikenyuszi says:

  Hosszukám, nem aggódom egyáltalán, viszont mellbevágott a helyenkénti kísérteties hasonlóság. Részegszamár meg egy zseni, ha rád érvényes amit mondott, én is úgy éreztem mintha hozzám is szólt volna. Köszi én is Szamár! :-)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s